skip to Main Content
Forbind Din Telefon Til Dit TV

Forbind din telefon til dit TV

Ønsker du at forbinde din telefon med tv’et? Vores hjem er mere overfyldt med gadgets end nogensinde, og ved at vide, hvordan du nemt kan dele indhold mellem enheder, kan du spare dig selv for en masse besvær.

Opkobling af dit TV og din smartphone eller tablet åbner en række praktiske måder at streame content. Du vil måske gerne have nogle feriebilleder på TV’et, som familien skal se, streame et YouTube-klip eller en videofil i højere opløsning, eller fortsæt med at spille Netflix-showet, du så på din tablet til den store skærm.

De fleste tv’er er i dag smarte tv’er – det vil sige, de kommer til at blive forbundet til internetapplikationer som Netflix, YouTube og lignende allerede. Læs videre, og find ud af hvordan du tilslutter din telefon til tv’et, enten med kablet tilslutning eller trådløst.

Tilslut til tv’et med HDMI

Den mest pålidelige måde at få din telefon tilsluttet til tv’et er med et HDMI-kabel. Næsten hvert tv vil have en HDMI-port af en slags, som bruges til at overføre både lyd og billede fra samme kilde. Nogle TV begynder at få HDMI 2.1, men du behøver kun den mere almindelige HDMI 2.0 standard, hvis du ikke håndterer 8K indhold.

Din telefon har ikke en HDMI-port, men der er handy adaptere, der vil binde HDMI-porte til din telefons USB Type-C, Micro USB eller Lightning port.

Nogle Android-tabletter har mini HDMI- eller mikro HDMI-porte, som kan tilsluttes direkte til HDMI gennem et enkelt kabel. Uanset hvilken port du håber at forbinde fra, skal du sørge for, at dit kabel er kompatibelt med denne forbindelse.

Tilslut til TV med USB

Lyder det let og ligetil? Det er det også. De fleste smartphone opladningskabler slutter med en USB-stik, så du nemt kan oprette forbindelse til bærbare computere eller strømadaptere – men hvis dit tv har en USB-port, er det en nem måde at få dine filer på skærmen.

Du overføres teknisk filer, der skal åbnes på tv’et, i stedet for at sende din telefons display, så det er bedre at se på dine egne billeder og videoer end noget andet.

Ligesom på en bærbar eller stationær pc skal du så kunne lede til ‘Source’ på din smarte TV og vælge USB. Du bør få en hurtig besked på din smartphone skærm, der gjorde det muligt for dig at overføre filer (i stedet for blot at oplade enheden via dit tv).

Tilslut til tv’et med trådløs casting (Android)

Hvis du ikke vil døje med ledninger og kabel, er der altid mulighed for at bruge streaming/casting.

Casting er processen med trådløst streaming af indhold fra din telefon eller tablet, ved at oprette forbindelse til det samme WiFi-netværk som dit fjernsyn. Smartphone apps som AllCast vil kunne kaste direkte til tv’et for dig, selvom de fleste moderne Android-telefoner (Android 4.2 og fremefter) og Windows-enheder (Windows 8.1 og fremefter) understøtter Miracast-casting.

Med Miracast, søger du  til din telefons skærmindstillinger, se under Cast, og vælg “Enable Wireless Display” for at kontrollere, hvilke enheder der er i nærheden til at kaste til.

Du kan også bruge en streaming-enhed som Google Chromecast eller Roku Streaming Stick, som tilslutter dit tvs HDMI-port og kan tilsluttes trådløst af enheder, der kører Android 4.4.2 og nyere. Og Apple devices for den sags skyld.

Tilslut til tv’et med AirPlay (iOS)

På Apple-enheder kan du bruge AirPlay: Apples proprietære teknologi til trådløst casting af lyd og video.

AirPlay er naturligvis kun beregnet til at fungere mellem Apple-enheder, men hvis du sender indhold fra din iPhone eller iPad til dit Apple TV, fungere AirPlay helt upåklageligt. Hvis begge enheder er tilsluttet det samme WiFi-netværk, registrerer de automatisk hinanden, og du kan vælge AirPlay-forbindelsen i telefonens indstillinger, som du vil vælge Bluetooth for at oprette forbindelse til et par trådløse hovedtelefoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *